Denkdobbelen: de leukste taaloefeningen in één spel

fj300dpi-2972

Zonder taal kun je niet denken. De taalontwikkeling van kinderen is dus heel erg belangrijk, misschien wel het belangrijkste wat er is. Taal moet daarom op zo veel mogelijk manieren aangeboden worden. Niet alleen per taalonderdeel in grammatica- en spellinglessen maar ook op manieren waardoor taal in zijn geheel voorbij komt. Dat kan bijvoorbeeld door te spelen met taal. Het spel creëert een context en dat vergroot het taalinzicht. Het mooie is dat de kinderen niet door hebben dat ze aan het leren zijn.

lettersMet het spel Denkdobbelen heb je in één klap meer dan twintig taalspellen die ook nog eens de creativiteit prikkelen. Dit kan in groepjes, maar ook klassikaal. Zo kun je (met aftrek van de schoolvakanties) bijna elke week een andere activiteit doen met het spel Denkdobbelen.

Door te Denkdobbelen kunnen kinderen bijvoorbeeld oefenen met verschillende woordsoorten, samenstellingen, eindrijm, verhalen en gedichten schrijven maar ook groeit de woordenschat en ontwikkelen zij hun fonemisch bewustzijn. Bovendien heb je met het spel veel gespreksstof om de mondelinge taalvaardigheid te stimuleren.

Je vindt de oefeningen en spellen die je kunt doen door te Denkdobbelen op de gelijknamige website.

Taal leer je door te spelen met taal!