Spelen met prentenboeken

cover spelen met prentenboekenIn het boek Spelen met prentenboeken vind je 22 prentenboeken waarbij allerlei spelletjes en activiteiten zijn bedacht. Zo kun je een schooljaar lang steeds twee weken met één prentenboek werken zonder zelf activiteiten te hoeven bedenken.

Divers

De keuze voor de prentenboeken is divers. Er staan een hoop klassiekers in zoals Max en de Maximonsters, Dottie’s eieren, De gele ballon, Alles in de wind en Woeste Willem. Ook is er een Sinterklaas en een kerstboek.

Activiteiten

Het is leuk dat er bij elk boek meerdere activiteiten staan zodat je wat langer met één prentenboek kunt werken. De activiteiten zijn divers, van het mooi dekken van een tafel tot woordenschatgesprekken, van blik gooien tot monsters knutselen en van verkleedfeestjes tot het maken van een slang van kinderen.

Toegankelijkheid

Het boek had wat toegankelijker en praktischer kunnen zijn als de activiteiten gemarkeerd zouden zijn met bijvoorbeeld icoontjes zodat je in een oogopslag zou kunnen zien of het om drama, knutselen, tekenen of iets dergelijks gaat. Nu moet je echt de hele tekst lezen om erachter te komen wat er mee te doen is. Ook zou een lijstje met benodigdheden voor de verschillende activiteiten bij elk boek praktisch zijn geweest.

Verrassing

Een verrassing vond ik dat het prentenboek ´Ze lopen gewoon met me mee´ erin staat. Dit is een oud boek dat in 1978 bekroond is met een zilveren griffel, maar hij is nog altijd superleuk. Het gaat over Kareltje Jonas bij wie op een dag zomaar wat nijlpaarden achter hem aan lopen. Ze lopen gewoon met hem mee.

Zeker een boek wat elke school voor de onderbouw in huis moet hebben.Het boek kwam tot stand in samenwerking met de Kleuteruniversiteit.

Uitgeverij: Lemniscaat
isbn: 9789047708728

Doelgroep: groep 1 t/m 3Geef een reactie