Lifehack: fake it till you make it

Fake it till you make itSoms moet je iets doen wat je eng vindt. Dat geldt natuurlijk ook voor kinderen. Voor een groep iets vertellen vinden bijvoorbeeld de meeste kinderen wel eng. Maar er is een eenvoudig trucje om je daar overheen te zetten: powerposes!

Doen alsof

Vertel de kinderen dat uit onderzoek blijkt dat als je consequent zelfvertrouwen faket in een situatie waarin jij je onzeker voelt, je op den duur dat zelfvertrouwen echt gaat ervaren. Het kan dus helpen om te doen of je heel veel zelfvertrouwen hebt. Het helpt bijvoorbeeld ook om vlak voordat je iets spannends moet doen powerposes aan te nemen. Je fopt zo je brein en voelt je zelfverzekerder.

Stoer doen

Dat is het proberen waard. Elk kind moet om de beurt voor de klas gaan staan en dan heel stoer doen. Ze moeten daarbij zogenaamde power poses gebruiken zoals spierballen maken en laten zien, zich breed maken, brullen, op je borst kloppen, juichen, etc. De kinderen kunnen zich hierbij laten inspireren door bijvoorbeeld voetballers. Kijk om op ideeën te komen eventueel samen naar ‘Best Goal Celebrations In Football’ of ‘Top 10 Goal Celebrations’ op YouTube.

Misschien durven niet alle kinderen dit te doen maar ze moeten het juist gaan doen om dit soort dingen te gaan durven! Kwestie van even doorbijten dus. Oftewel: fake it till you make it!

Doelgroep: groep 1 t/m 8Geef een reactie