Geef eens een goed gesprek cadeau met Moederdag

VragenpotBehalve snoepjes kun je ook vragen in een pot stoppen. Dan heb je een vragenpot en dat is een leuk cadeau voor moederdag of vaderdag. Thuis kunnen de kinderen de pot op tafel zetten en er elke keer tijdens het avondeten een vraag uit pakken. Zo geven ze dus een goed gesprek cadeau!

Door het geven van een vragenpot hebben de kinderen niet alleen een cadeautje voor hun vader of moeder (die zijn blij met de aandacht en het gesprek) maar ook voor zichzelf. Want wie is er nou niet nieuwsgierig naar de grootste blunder van zijn vader of de eerste kus van zijn moeder.

Laat elk kind tien vragen voor zijn vader of moeder bedenken en op een strookje schrijven. Dit kunnen natuurlijk ook filosofische vragen zijn! Alle strookjes worden vervolgens opgevouwen en in een pot gestopt. Bijvoorbeeld een glazen pot die elk kind van huis heeft meegenomen.


Dit idee werd eerder gepubliceerd in de rubriek Dadadenken in het meest praktische en inspirerende onderwijsblad voor het basisonderwijs: Praxisbulletin.


Vind je het leuk om op bijzondere manieren met elkaar in gesprek te gaan? Dan is het spel Denkdobbelen echt iets voor jou!


 Geef een reactie