Kan niet bestaat niet

Cover kan niet bestaat nietVerhalen en gedichten om mee te filosoferen.
Met uitgebreide praattips.

Een slijmerig kusjesmonster in de speeltuin, rivieren van chocomel en slagroomsneeuw, een spin die een katapultweb weeft, een koning die nooit de baas is, een poes die naar school moet, een moeder die in een varken verandert; er gebeuren wonderlijke dingen in de verhalen en gedichten van deze bundel.
Allemaal zijn ze te gebruiken als start voor een filosofisch gesprek. Zo kun je eerst gezellig voorlezen en daarna samen nadenken over de bijbehorende filosofische vragen met behulp van de praattips. Behalve praattips staan er ook leuke, creatieve opdrachten bij elk verhaal en gedicht.

Voor wie?

Denkverhalen en -gedichten zijn geschikt voor iedereen die eens op een andere, diepgaande manier met jonge kinderen in gesprek wil gaan, zowel thuis als op school. Dat kan met kinderen vanaf 4 jaar.

Waarom filosoferen?

Het is zeer verrassend om te filosoferen met kinderen. Hun redeneringen zijn vaak ontroerend, origineel, creatief en ook verbazingwekkend slim. Filosoferen klinkt moeilijk en veel mensen menen dat het niet geschikt is voor kinderen, maar dat is onzin. Iedereen kan het, zelfs als je pas vier jaar bent! Sterker nog: het is een aangeboren behoefte om te willen weten hoe het leven in elkaar zit. Kinderen stellen niet voor niets honderden waarom-vragen.

Digi-materiaal voor digibord en tablet

Bij dit boek krijg je gratis een tool om alle illustraties die bij de verhalen en gedichten horen tijdens het voorlezen ook op het digibord of een tablet te laten zien. Meer informatie.

NBD l Biblion Recensie

Vierkante uitgave, harde kaft, met een set van verhalen en gedichten die als basis kunnen dienen om met kinderen inhoudelijk over te filosoferen. De sympathieke methodiek hanteert een helder en bruikbaar format. Een verhaal of gedicht dient als inleiding van een herkenbaar thema, waarna aan de hand van een praktisch stramien verdere uitdieping volgt. Een bijzonder mooi onderdeel is: ‘Graafvragen’, maar ook ‘Kind aan het woord’ – dit zijn de vraagstellingen die er in filsofisch opzicht toe doen. Thema’s die o.a. aan bod komen zijn: Baas zijn / Tafelmanieren / Doorzetten / Angst / Wensdromen… De verhalen en de gedichten zijn vriendelijk en kunnen ingezet worden voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Kleurige illustraties en miniaturen vullen de teksten op inspirerende wijze aan. Met leerzame introductie. Uitgave in een breder repertoire van Filosofie voor kinderen, van de hand van een productief en origineel auteur & educatief ontwerper. Aanrader voor school en thuis. (M. Seerden)

Overige recensies