Schrijfster

portretje omanwahibas nigeriatuin hoogovens

Kinderen vragen mij nogal eens waarom ik schrijver geworden ben. Dat vind ik altijd een moeilijke vraag want ik weet eigenlijk niet waarom. Waarschijnlijk omdat ik het goed kan, als kind al. En ook omdat als je iets opschrijft je er eerst goed over na kan denken. Dan zeg je minder snel wat doms dan als je er tijdens het praten wat uit flapt.

Boeken ben ik gaan schrijven omdat ik dat overal kon doen. Ik heb een tijd van mijn leven namelijk nogal wat af verhuisd. Van Velsen naar Haarlem, naar Oman, Rotterdam, Groningen, Nigeria en weer terug naar Groningen. Nu woon ik dus in Groningen en dat blijf ik denk ik ook doen. Al weet je nooit iets zeker in het leven!

Ik tenminste niet! Ik heb altijd een hoofd vol vragen. Daarom ben ik ook filosofiejuf, dan kun je constant bezig zijn met dingen die je niet zeker kan weten. Het is leuk om samen met kinderen na te denken over vragen waar niet zomaar een antwoord op te vinden is. Ik vind dat ook heel belangrijk omdat je van samen nadenken heel veel leert. Daarom bedenk ik ook allemaal spellen, lessen, activiteiten en verhalen en gedichten die je kunt gebruiken om samen te gaan filosoferen.

En al die bedenksels van mij, vind je op deze site.

rotterdam  haarlem  groningen vijg

Inspireer anderen!